News

Marco De Sanctis, Stanislas Lahaut and Benjamin Sabatier @ Stadsfestival Damme

Stadsfestival Damme presenteert een mix van verzamelde verhalen. De kracht van het woord en de macht van het beeld spelen de hoofdrollen. Met een combinatie van onder andere literatuur, poëzie, beeldende kunst, fotografie, filosofie, erfgoed,  natuur en gastronomie brengt Stadsfestival Damme een belevingsfestival voor jong en oud. Damme geeft je zo graag tijd voor onthaasting, ontdekking en ontmoeting.

Tijdens de tweede editie brengt het festival het nest tussen waarheid en herinnering onder de aandacht. In de oude jongensschool (IJsberg), de historische Hospitaalsite, de Margaretavleugel en de kerk tonen diverse kunstenaars hoe zij dit thema ervaren.   Op het poëzieparcours langs een deel van de Damse vesten brengen we ‘De tijd duurt maar een mensenleven lang’: het leven en werk van de onvolprezen schrijver-dichter Remco Campert gaat er in dialoog met de natuur. 

Een bezoek aan het Stadsfestival start bij IJsberg in de voormalige jongensschool van Damme. Naast het onthaal van het festival vind je hier ook een gezellige ontmoetingsplek. Met een leescafé, een boekshop en een expo-ruimte valt er bij IJsberg voor jong en oud wat te beleven. Onder de noemer Winterzinnen staan hier op weekend- en feestdagen regelmatig een gevarieerd aanbod aan intieme evenementen op de agenda die graag een brug slaan naar verschillende kunstdisciplines. Het programma is binnenkort te vinden hier op de website onder 'projecten'.

Blijf je graag op de hoogte van al wat het Stadsfestival en IJsberg te bieden hebben? Volg ons dan op facebook en instagram! En noteer alvast maandag 23 september in je agenda, want dan verschijnt bij de krant de Standaard een uitgebreide bijlage over het Stadsfestival.

More info

Marco De Sanctis @Palazzo Monti Residency Program (Brescia IT)

More info

Loïc Van Zeebroek @TRAGOUDIA (Ostend)

Wat heeft de Griekse Tragedie gemeen met het hedendaagse ‘courtroom drama’? Liet Judge Judy zich inspireren door de Oresteia?

De tentoonstelling ‘TRAGOUDIA’ brengt het werk van acht artiesten in het statige kader van het Oostendse gerechtsgebouw. Herlinde Demaerel, Catharina Dhaen, Sacha Eckes, Ruth van Haren Noman, Emily Lefèbvre, Louis Samain, Maranne Walravens en Loïc van Zeebroek palmen de publieke vertrekken en de drie zittingszalen in met hun doeken, installaties en textiele creaties. De tentoonstelling reflecteert over de actuele betekenis van de ‘Griekse Tragedie’, over de theatrale eigenschappen van de rechterlijke instelling en de menselijke drang om een eigen verhaal te creëren.

More info

Alex Verhaest & Marco De Sanctis @"D'un temps l'autre" @ARTour Lalouviere

ARTour - ART CONTEMPORAIN ET PATRIMOINE

D’UN TEMPS À L’AUTRE

23/06 > 08/09/2019

La biennale ARTour - Art contemporain et Patrimoine propose un ensemble d’expositions dans différents musées ou édifices remarquables. Un large espace de diffusion et de création offert à des artistes d’horizons divers, reconnus ou à découvrir. Passant par La Louvière, Binche, Mariemont, Carnières, Soignies, le parcours permet d’apprécier la diversité des paysages de la région du Centre.

La thématique explorée en 2019 part de l’exposition du Centre de la Gravure et de l’Image imprimée « Bientôt, déjà hier », dont le titre évoque la notion de temps qui re­liera les différentes propositions du programme.

More info

Karl Philips & Stanislas Lahaut @ Biënnale van België III

The festival is located at the Floraliënhal, Ghent. You will find the entrance at the right side behind the museum SMAK.

Located in the cultural quarter of Ghent, surrounded by the Citadelpark, Museum of fine arts and close to Gent-Sint-Pieters railway station. 

OPENING HOURS: 

FRIDAY 21.06.19
Vernissage 17:00 — 23:00 

22 — 30.06.19
Open all days from 13:00 — 18:00 

22.06.19 / 28.06.19
Night culture from 20:00 — 23:00

More info