Exhibitions

lezing Maximiliaan Martens en Jan Dumolyn "Jan van Eyck: een Optische Revo

lezing Maximiliaan Martens en Jan Dumolyn

Lezing op 30 oktober 2021 

Graag nodigen wij u uit op de eerste van een reeks lezingen die in de galerie zullen doorgaan.

Op zaterdag 30 oktober (14h) komen Maximilaan Martens en Jan Dumolyn een lezing geven in de galerie met als onderwerp: Van Eyck een optische revolutie. 

Beide professoren zijn co-curatoren van de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling in de geschiedenis die tot maart 2020 in het MSK liep en helaas vroegtijdig werd gesloten. U kan deze tentoonstelling hier virtueel bezoeken.

Ze zijn eveneens co-auteurs van de gelijknamige catalogus die het complete oeuvre van Jan Van Eyck samenvat. 

Prof. Dr. Maximiliaan Martens is hoogleraar Kunstwetenschappen aan de UGent en tevens lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunst. Hij was als lid van de stuurgroep en internationale expertencommissie ook nauw betrokken bij de restauratie van het het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. 

Prof. Dr. Jan Dumolyn is hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit Gent. Hij is een gerenomeerd mediëvist en publiceerde over diverse aspecten van het middeleeuws Vlaanderen, waaronder de sociaal-economische geschiedenis en de rol van het culturele leven in Brugge.

De lezing gaat door in de galerie op 30 oktober om 14u en zal in het Nederlands gehouden worden. Na de lezing bieden wij u graag een hapje en een drankje aan in de galerie waar u de werken van de groepstentoonstelling "Johes de Eyck me fecit" kunt ontdekken.

Het aantal plaatsen is beperkt. Om praktische redenen zouden wij u willen vragen uw aanwezigheid te bevestigen.